Filtra
Preferuara
 
Dyqane
 

Artikuj shkolle & zyre (47 Produkte)

Atlas themelor i historisë së botës
Asnjë vlerësim

Qëllimi i këtij atlasi të historisë botërore është të japë një përmbledhje të rrugës që ka përshkuar njerëzimi që prej origjinës deri në ditët tona. Përparimi i qytetërimeve dhe faktorët nxitës të evolucio... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Atlas themelor i Politikës
Asnjë vlerësim

Atlasi i Politikës prezanton në një mënyrë interesante një pamje të përgjithshme të institucioneve dhe organizatave të ndryshme, shfaqjeve shoqërore dhe individuale, që përcaktojnë jetën e shteteve të ndrys... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Atlas themelor për religjionet
Asnjë vlerësim

Ky vëllim jep në një mënyrë të kuptueshme dhe me ilustrime të shumta një përmbledhje të historisë shpirtërore të njerëzimit, duke filluar që nga besimet dhe bindjet religjioze në kohët e lashta të p... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Të shpëtosh një jetë
Asnjë vlerësim

Ky libër duhet të jetë në çdo shtëpi: Nëse jo ndodh një incident, një problem shëndetësor, bie zjarr, përmbytje, gaz, etj., kjo guidë iu vjen si zgjidhje ideale për të dhënë ndihmën e parë... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Lulet e së keqes
Asnjë vlerësim

I dyzuar mes Zotit dhe Satanait, ai ka shkruar që nga faqet më sarkastike e të hidhura të poezisë franceze e deri tek kulmet e lirikës së saj të dashurisë.... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Lahuta e Malcis
Asnjë vlerësim

Ka shumë tekste të Lahuta e Malcis, por ata që duan të lexojnë botimin origjinal, ky është i vetmi. Botimet Françeskane sjellin botimin XVII i cili ka krijuar besimin e padiskutueshëm te lexuesi, jo vetëm për shkak t�... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Poezi të zgjedhura
Asnjë vlerësim

Në krijimet e tij poetike, poeti shquhet për pasurinë e motiveve dhe nivelin e lartë. Në krijimtarinë e Asdrenit, motivi i luftës për çlirim kombëtar u ndërthur me idenë e luftës shoqërore; në shumë vje... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Skënderbeu
Asnjë vlerësim

Roman historik, ndryshe nga të tjerët, i shkruar nga i mirënjohuri Sabri Godo, që tregon historinë e heroit tonë kombëtar. Romani përshkruan trimëritë e luftës 25-vjeçare kundër turqve, por edhe ndjenjat e tij, ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
E penguara, Requiem për Linda B.
Asnjë vlerësim

Sipas Kadaresë, "Libri flet për një njeri të penguar. Zakonisht në traditën e letërsisë botërore pengesën e krijon fati, këtu është përshkruar një pengesë e një tipi të ri më të vonshëm se fati, pengesa e shte... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Don Kishoti i Mançës, seti i plotë me 2 vëllime
Asnjë vlerësim

Në këtë set janë bashkë dy vëllimet e Don Kishotit, një prej kryeveprave të letërsisë botërore, një prej romaneve të pashmangshme në letërsinë botërore. Vëllimi i parë vjen në shqip nga Fan Noli dhe vë... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (Soft Cover)
Asnjë vlerësim

Ndonëse vetë shkrimtari është shprehur se me "Arkën e Djallit" do të ndryshojë përfytyrimin e letërsisë shqipe, për një shumicë lexuesish kontributi më i rëndësishëm letrar i tij në prozë është "Shkëlqimi... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Makbethi (SC)
Asnjë vlerësim

Me rreth 2100 vargje, Makbethi është tragjedia më e shkurtër e Shekspirit dhe më e shpejta ndër pjesët e tij dramatike të luajtura në skenë.... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Jul Cezari (SC)
Asnjë vlerësim

Jul Cezari u shkrua në mes të viteve 1599 dhe1601. Subjekti me pak fjalë është ky: republikanët, të udhëhequr prej Brutit dhe Kasit, vrasin JulCezarin, diktatorin e Romës, dhe restaurojnë republikën.... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Këngët e Milosaos
Asnjë vlerësim

Vepra më e njohur e De Radës dhe një ndër më të rëndësishmet e rrymës romantik.

from 0.00ALL
at 0 stores
Tartufi
Asnjë vlerësim

Ky libër mbetet ndër veprat kryesore të klasicizmit francez, ku Molieri shpalos gjithë grotestkun e tij nga elitave borgjeze, të cilat kulmuan me absolutizmin francez.... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Katërmbëdhjetë vjeç dhëndër
Asnjë vlerësim

Është komedia e parë e shkruar nga Çajupi.

from 0.00ALL
at 0 stores
Prometeu i lidhur
Asnjë vlerësim

Sipas mitit, Prometeu krijoi me baltë njeriun e parë, i cili me kohë u shumëzua. Qe të mos i linte në mjerim, Prometeu shkoi te qerrja e zjarrtë e Diellit (Helios), vodhi një shkëndijë zjarri dhe ua çoi njerëzve.... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Bardha e Temalit
Asnjë vlerësim

“Bardha e Temalit” është një roman dashurie, por njëherësh është edhe një pasqyrë e shoqërisë shqiptare të shekullit të kaluar, më mirë të themi e një pjese të kësaj shoqërie, e Shqipërisë... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores

Kategori të lidhura

Bardha e Temalit