Filtra
Çmimi
500.00ALL 8,000.00ALL
Fshih filtrat shtesë
 
Dyqane
 

Tekste (57 Produkte)

Gjurmime Filologjike
Asnjë vlerësim

Një përmbledhje e punimeve bashkëkohore lidhur me letërsinë e vjetër arbëreshe, disa të botuara së fundmi dhe disa të tjera që botohen këtu për herë të parë. Autori i është përmbajtur metodës së analizës ek... Lexo më shumë

from 800.00ALL
at 1 stores
Parafjalë për vepra dhe autorë
Asnjë vlerësim

"Parafjalë për vepra dhe autorë", është libri i ri i autorit Tomorr Plangarica, profesor i gjuhësisë në UE "Aleksander Xhuvani" dhe Institutit të Gjuhëve dhe Qetetërimeve Lindore (INALCAO) në Paris. Ky libër i... Lexo më shumë

from 1,000.00ALL
at 1 stores
Fraktalet E Shqipes
Asnjë vlerësim

Me artikujt, shkrimet dhe esetë e veta, botuar në Tiranë, Prishtinë, Romë dhe New York, Ardian Vehbiu është përpjekur të ndriçojë dinamikën e shqipes së sotme publike në lidhje të ngushtë me zhvillimet e tjera jo... Lexo më shumë

from 600.00ALL
at 1 stores
Fonetike Historike E Gjuhes Shqipe
Asnjë vlerësim

FONETIKË HISTORIKE E GJUHËS SHQIPE është pjesa e dytë e tekstit HYRJE NË HISTORINË E GJUHËS SHQIPE. Që të dy u shkruan nga autori për nevojat e studentëve të Universitetit të Tiranës në vitet ‘50, kur Ça... Lexo më shumë

from 800.00ALL
at 1 stores
Gjuha shqipe dhe historia e saj
Asnjë vlerësim

Vepra Gjuha shqipe dhe historia e saj e Shaban Demirajt shënoi një arritje për ecurinë e gjurmimeve në fushë të trajtimit të mjaft problemeve që nuk përfshinë vetëm aspektin gjuhësor apo dhe të sqarimit të thjesht... Lexo më shumë

from 3,000.00ALL
at 1 stores
Fjaluer Kritik I Shqipes (Germat “A” dhe “B”)
Asnjë vlerësim

Ky botim nxjerr në dritë për herë të parë rishkrimin që autori bëri në mërgim, në Niagara, në vitet e fundit të jetës së tij, të një fragmenti të një vepre madhore e të humbur të autorit. Siç dëshmoj... Lexo më shumë

from 1,100.00ALL
at 1 stores
Fjalori I Gjuhes Shqipe 1954
Asnjë vlerësim

Botimi anastatik i Fjalorit të Gjuhës Shqipe të vitit 1954 përkon me 50-vjetorin e daljes në dritë të tij. Në të vërtetë 50-vjet janë shumë pak për të ndërmarrë një botim anastatik të një vepre; por vlerat ... Lexo më shumë

from 1,800.00ALL
at 1 stores
Fjalori i Gazullit
Asnjë vlerësim

Dalja sërish në dritë e Fjalorit të Gazullit mëton të rivendosë raporte të drejta ndërmjet dokumentimit të dy korpuseve gjuhësore shqipe, gegë e toskë. Ky fjalor përbën një pasuri madhore pasi treva e Malësi... Lexo më shumë

from 1,200.00ALL
at 1 stores
Fjalor Dialektor
Asnjë vlerësim

Shpesh thuhet se shqipes së sotme i është mpakur melodia; mirëpo veç këtij problemi estetik, ka rëndësi të kuptohet fakti se tëhuajësimi apo vrazhdësia kanë përcaktuar deri diku dhe refraktarizimin e mjeteve ... Lexo më shumë

from 900.00ALL
at 1 stores
Fjale Per Fjale
Asnjë vlerësim

Ky libër është një përmbledhje me sprova dhe hulumtime linguistike, i cili i drejtohet kryesisht lexuesit jo të specializuar, me interes për kontributet që mund të japë gjuhësia në kulturë. Lexuesit kanë in... Lexo më shumë

from 1,500.00ALL
at 1 stores
Periudha hipotetike në gjuhën shqipe!
Asnjë vlerësim

Në këtë punim shihet qartë se Lamberci kishte arritur që atëherë ta njihte shumë mirë shqipen. Kjo e ka lejuar të zbulojë e të vërë në dukje edhe vlerat e ngjyrimet stilistike të fjalive kushtore. Krahasimet ... Lexo më shumë

from 800.00ALL
at 1 stores
Midis Drinit dhe Vjosës
Asnjë vlerësim

Pa dyshim Maximilian Lambertz-i është i vetmi ndër albanologët e huaj që iu kushtua jo vetëm gjuhës shqipe, arkeologjisë historisë etnologjisë por dhe njërës prej dijeve më të vona të saj, folklorikës. U mor thua... Lexo më shumë

from 500.00ALL
at 1 stores
Elemente Te Gjuhesise E Te Literatures
Asnjë vlerësim

Ky tekst është përftesë e dijes po edhe e pasionit të Çabejt 27-vjeçar. U hartua më 1934-1935 dhe u botua më 1936 nga Ministria e Arsimit. Pra u hartua si një tekst shkollor gjuhe e letërsie për nxënësit e shkoll... Lexo më shumë

from 750.00ALL
at 1 stores
Fjalor Këshillimor - Për pastërtinë e gjuhës shqipe!
Asnjë vlerësim

Në dorën tuaj po bie një vepër që mishëron dhjetë vjet punë nga autori i saj, Shkëlqim Llanaj. Hartuesi i tij nuk është leksikograf i mirëfilltë, por një dashamirës dhe dashurues i fjalës shqipe. Ai, si shum... Lexo më shumë

from 1,500.00ALL
at 1 stores
Dictionarium Latino-Epiroticum
Asnjë vlerësim

Ky është i pari botim brenda trojeve shqiptare i fjalorit më të hershëm të gjuhës shqipe që njihet deri sot. Botuar së pari më 1635 në Romë nga Propaganda Fide, Fjalor latinisht-shqip i Frang Bardhit u zbulua e... Lexo më shumë

from 1,500.00ALL
at 1 stores