Filtra

Tekste (57 Produkte)

Kinostudio "Shqipëria e vjetër"
Asnjë vlerësim

Studiuesi e konsideron këtë një program ikonografik, një situatë arkitekturore mbi të cilën hedh shumë pyetje për analizë: si mund të përligjej ideologjikisht prania enigmatike, në dukje e pamundur dhe kund�... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Butrinti – Miti i Eneas – Gërmimet
Asnjë vlerësim

Butrinti – Miti i Eneas – Gërmimet, i autorit Luigi Maria Ugolini, arkeologu italian që me punën e jashtëzakonshme të pak vjetëve nxori në dritë gjithë mrekullitë që na gëzon sot syri në Butrin... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Heronjtë janë të uritur
Asnjë vlerësim

Tabloja e Spiro Xegës “Çeta e Shahin Matrakut (1930), e ekspozuar për herë të parë në Galerinë Kombëtare në vitin 1957, është bërë objekt i një studimi të Profesor Gëzim Qendros, në librin me titull “Heronjt�... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Shtate Vjet Prolog
Asnjë vlerësim

Para se të bihet pre e alarmeve për bjerrje gjuhe, a jemi ndalur të vëzhgojmë pa paragjykime e me mjete shkencore si po e flasin shqipen shtresat e ndryshme socialkulturore? Si po vetërregullohen de facto shqip... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Libri I Psikologjise
Asnjë vlerësim

Bli tani online librin qe deshiron! Seria: Ide të mëdha të shpjeguara thjesht A jemi vërtet ndryshe nga të tjerët...apo u përshtatemi atyre? Pe skujtojmë dhe pse harrojmë? Si mund ta matim inteligjencën? Këto py... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Libri I Sociologjisë
Asnjë vlerësim

Bli tani online librin qe deshiron! Seria: Ide të mëdha të shpjeguara thjesht A mund të zhduken ndonjëherë ndasitë klasore? Çfarë i shtyn njerëzit në botën e krimit? Si i ka ndryshuar interneti marrëdhëniet ton... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Libri i Biznesit
Asnjë vlerësim

Bli tani online librin qe deshiron! Seria: Ide të mëdha të shpjeguara thjesht Nëse je sipërmarrës që do të hapë një biznes të ri, një president firme që do të zgjerojë horizontin e njohurive të tij apo nj... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Teoria E Letersise
Asnjë vlerësim

Kur libri "Theory of literature", me autorë Rene Wellek dhe Austin Warren, u botua në mes të shekullit të kaluar në Amerikë, bota shkencore dhe kritike-letrare, ndoshta, nuk e kishte parashikuar se cpërmasa do t... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Faqe të panjohura nga vepra e Pjetër Budit
Asnjë vlerësim

Zbulimi i një ekzemplari të ri të veprës së njohur të Pjetër Budit, “Dottrina christiana” (1618), në një bibliotekë të Romës, i ndryshëm në një fashikull prej kopjes së njohur, entuziazmoi menjëherë spe... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Libri I Besimeve Fetare (vështrim historiko-filozofik)
Asnjë vlerësim

Nga seria: Ide te medha te shpjeguara thjesht. A ka vetëm një Zot? Pse duhet të vuajnë njerëzit? Çfarë ndodh mbasi vdesim? Miliarda njerëz në mbarë botën e gjejnë kuptimin e jetës te feja, por cilat janë idetë që i... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Hulumtime mbi veprën e Gjergj Fishtës
Asnjë vlerësim

Burime të panjohura ose pjesërisht të përmendura arkivore (Sarajevë: Guca Gora, Kraljeva Sutjeska e Livno; Romë: Arkivi Historik i Urdhrit Françeskan Arkivi i Qendrës së studimeve për Shqipërinë pranë Accademi... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Hyrje Ne Teorite E Medha Te Romanit
Asnjë vlerësim

Ky studim nënkupton edhe një tjetër që mungon këtu: historinë e romanit. Në fakt, ekzistojnë disa histori për romanin francez, të plota e shumë të mira. Dhe ne do ti referohemi kësaj historie.Pa u ndalur te dallim... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Paradigma Kadareane
Asnjë vlerësim

Shiu te poezia Mall, bashkon atë që është rrënuar, atë që ka humbur, duke u futur kështu në mes, për të zhdukur hapësirën bosh që lë larg pjesë të shpirtit. Zëri që del nga pikat e shiut, sjell tinguj ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Kadare ne gjuhet e botes
Asnjë vlerësim

Kadare në gjuhët e botës, në dyzet e pesë gjuhë libër me Autor: Bashkim Kuçuku Shtëpia botuese "Onufri", faqe 498. Viti i botimit 2015. Përplotësimi i tretë i "Kadare në gjuhët e botës" ka qenë mjaft befasues. ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Rrugëtime shqiptaro-greke
Asnjë vlerësim

"Rrugëtime shqiptaro-greke" nga Aristotel Spiro është një libër që i drejtohet lexuesit të interesuar për çështje të ndryshme të komunikimit gjuhësor e kulturor shqiptaro-grek nga një këndvështrim kritik i «br... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Kadare, leximi dhe interpretimi
Asnjë vlerësim

80-vjetori është vetëm një shkak fatlum që vepra e një autori si Ismail Kadare të përballet me kritikën. Në studimet e mirëfillta letrare koha nuk përbën një peshë, përkundrazi, ajo ndihmon në krijimin e një ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Gjuha E Thyer, Gjuha Qe Thyen
Asnjë vlerësim

Regjimi totalitar mund të fillojë me censurën, por vetëm duke e çuar më tej – sepse nuk kërkon aq t’u imponojë qytetarëve çfarë nuk duhet thënë në publik, sa t’i stërvitë këta për ta riprodhuar veten ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Ti Je Gjuha Qe Flet
Asnjë vlerësim

“Ti je gjuha që flet” është ndër botimet fare të rralla teorike në shqip mbi tipologjinë gjuhësore. Afërmendsh që koncepti “tipologji” gjendet në ravgimet gjuhësore albanologjike, por vetëm si term i g... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Tej Prologut
Asnjë vlerësim

Shekulli XX për gjuhësinë mund të konsiderohet si shekulli i artë sa i takon zhvillimeve në fushë të metodave. E para dhuratë e këtij shekulli qe dallimi mes preskriptivizmit dhe deskriptivizmit gjuhësor. ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores
Studime Etimologjike 7
Asnjë vlerësim

“Studimet etimologjike në fushë të shqipes” është vepra e jetës së autorit. Vepra është fryt i njohjes së gjithanshme të gjuhës amtare, përgjithësim i dijeve të thella dhe i përvojës së pasur të autorit në ... Lexo më shumë

from 0.00ALL
at 0 stores